Red Bull: Skritih imamo še nekaj desetink

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2022 .

Doktor Helmut Marko pravi, da se v dirkalniku RB18 moštva Red Bull skriva še nekaj hitrosti, katero bodo pokazali, ko jim uspe zmanjšati njegovo težo.

Pri Red Bullu, tako kot pri večini drugih ekip, dirkalnik tehta nekaj več od spodnje dovoljene meje 798kg in čeprav naj ne bi bil najhitrejši, je vseeno slavil zmago na štirih izmed letošnjih sedmih dirk. “Teže ne moremo zmanjšati kar čez noč,” je pojasnil Marko. “Dobro je, da imamo skritih še nekaj desetink sekunde, do katerih pridemo, ko bomo dosegli minimalno težo. Še vedno smo pretežki in pri Mercedesu imajo enako težak dirkalnik, Ferrarijev pa mislimo, da je že na spodnji meji.”

Na kvalifikacijah v Monaku sta Ferrarijeva dirkača “zaklenila” prvo štartno vrsto, toda Marko meni, da dirkaški konec tedna v kneževini ni pokazal pravega razmerja moči, saj Maxu Verstappnu na kvalifikacijah ni uspelo odpeljati zadnjega kroga, ki bi bil precej hitrejši.

“Max je imel na kvalifikacijah težave v ovinku, ki so ga stale okrog tri desetinke na krog. V drugem in tretjem sektorju je bil le stotinko za, ali pa celo pred ostalimi, šele v zadnjem hitrem krogu pa je uspel dobro odpeljati tudi prvi sektor, tako da bi, po naših predvidevanjih, bil dovolj hiter za prvo štartno vrsto. Leclerca morda ne bi ujel, vendar končni rezultati ne kažejo prave slike.”

Marko pa ne želi odpisati niti Mercedesa. “Mercedes je zelo hiter na treningih, pa tudi občasno na dirki. Vendar ne konstantno, zato težko razumemo, kako jim to uspe in če poslušamo Mercedesove ljudi, tudi oni ne vedo. Vendar pa je očitno, da so nevarni, saj imajo potencial. Ko bodo izkoristili vsega skozi celotno dirko, bodo povsem blizu vodilnih,” je dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj