RED BULL še nima novega IMENSKEGA sponzorja, po tem ko gre ASTON MARTIN na svoje

Avtor prispevka: , objavljeno 21. decembra 2020 .

Ker se bo Aston Martin v prihodnjem letu osredotočil na svojo ekipo v Formuli 1, so Britanci seveda že lep čas nazaj napovedali konec sodelovanja z ekipo Red Bull Racing, ki trenutno še nima novega imenskega sponzorja. “Trenutno še nimamo novega sponzorja, ki bi nadomestil Aston Martin,” je potrdil šef ekipe, Christian Horner. “Imeli bomo kar nekaj novih pokroviteljev, se pa poslavljamo od sodelovanja z blagovno znamko Aston Martin, ki je ne bo več na naših dirkalnikih.”

Partnerstvo med Red Bullom in Aston Martinom se je pričelo leta 2018, podjetji pa še vedno sodelujeta tudi pri razvoju skupnega hiperšportnika z imenom Valkyrie, ki naj bi bil naprodaj prihodnje leto. Ko je britansko znamko luksuznih športnih avtomobilov prevzel Lawrence Stroll, so se nekatere poti sodelovanja začele ločevati.

Red Bull in Aston Martin bosta še naprej sodelovala pri razvoju hiperšportnika Valkyrie.

“Štiri leta smo imeli zelo dober odnos, od tega je bil Aston Martin tri leta tudi naš imenski pokrovitelj. Vse skupaj je velika zasluga nekdanjega izvršnega direktorja Andyja Palmerja. Mislim, da smo precej prispevali k še večji prepoznavnosti znamke Aston Martin in veseli smo, da Aston Martin ostaja del Formule 1,” je dodal Horner.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish