Red Bull s Ferrarijevimi motorji?

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2015 .

Vse glasnejše so govorice o Renaultovem umiku iz formule ena, čeprav še ni jasno ali se bodo povsem umaknili, ali pa sezono 2016 nadaljevali z lastno ekipo. Torej iz ene skrajnosti v drugo. Zaradi te negotovosti pa si predvsem pri Red Bullu želijo bolj stabilnega partnerja. Pogovarjali so se že z Mercedesom, a le ta ne želi dobavljati motorjev ekipi, ki ima vire in zmogljivosti, da jih premaga.

Pogovore s Ferrarijem pa je zanikal tudi Horner, ki pa je dejal: “Z Mauriziom se nisva pogovarjala, vsaj ne o tem. Imamo dogovor z Renaultom, a kaj več vam ne morem povedati, vsaj ne še.” Neuradno naj bi Red Bull na Renault naslovil Pismo o prekinitvi partnerstva, kar pa bi si naj pri Renaultu tako ali tako želeli.

Kakorkoli, pri Ferrariju že dobavljajo njihove V6 aggregate Sauberju in Manorju, a kot rečeno nimajo težav, da bi opremljali še Red Bull, tako Arrivabene: “Red Bull ima za seboj velika imena kot je denimo Adrian Newey, zaradi česar marsikdo verjame, da lahko čez noč naredijo okoli našega motorja super šasijo, s katero bi bili takoj konkurenčni. Moja ekipa ve kako se stvarem streže, zaradi tega nimamo razloga, da bi se jih bali, ampak močnejšega tekmeca z veseljem sprejmemo.

To ne pomeni, da jim bomo že jutri zjutraj dali motorje, le ne vidim težav, da bi jim jih dobavljali. Tekmecev se ne smemo bati, to ni pravi športni duh, ki ga Ferrari ceni. Borimo se z vsemi.”