Red Bull Ring Yamahi ne ustreza

Avtor prispevka: , objavljeno 19. julija 2016 .

Valentino Rossi in Jorge Lorenzo sta po prvem dnevu testiranj na avstrijskem Red Bull Ringu oenila, da imata le majhne možnosti za zmago na dirki za VN Avstrije, ki bo na tem dirkališču prihodnji mesec.

Rossi in Lorenzo sta testni dan končala na devetem in dvanajstem mestu, medtem ko so blesteli Ducatijevi dirkači. “Sicer ni nič nemogoče, toda če se želimo boriti za zmago v suhih pogojih, se bomo morali močno izboljšati,” je dejal Lorenzo. “Ducatiju steza očitno zelo ustreza, morda najbolj izmed vseh dirkališč letos. Verjetno je to posledica stabilnega motocikla na zaviranjih ter dobrega pospeševanja na ravninah. Oprijem je zelo dober, kar jim omogoča prenesti moč na stezo. Dobri so tako na zaviranjih, kot pospeševanjih, zato zaostanka ne moremo nikjer nadoknaditi. Iskreno nismo mislili, da bomo tako daleč za njimi. Sem pa slišal, da so imeli nekaj težav z zadnjo gumo, ki se je pregrela, zato še ne vem, če so lahko tako hitri več krogov apored. Toda glede na hitrost v štirih ali petih krogih smo daleč za njimi,” je še dodal Lorenzo.

S Špancem se je strinjal tudi Rossi, ki je bil 1.3 sekunde počasnejši od najhitrejšega Andree Doviziosa. “Ta steza za nas ni najboljša, saj smo na ravninah nekoliko počasnejši. Toda to je bil šele prvi dan, kjer smo zbrali veliko podatkov in jutri bomo poskušali izboljšati motor. Steza je zelo specifična, saj je zelo hitra. Večji del kroga voziš z odprtim plinom do konca. Tu je v primerjavi z običajnimi progami manj ovinkov. Tu jih je le devet, ponavadi pa jih je 15,” je povedal Rossi.

Foto: Yamaha