Red Bull razkril zmešnjavo pri Verstappnovih nastavitvah

Avtor prispevka: , objavljeno 8. oktobra 2021 .

Šef ekipe Red Bull Racing je razkril, da Max Verstappen na petkovih treningih za veliko nagrado Turčije ni našel pravega ritma, za kar je kriva zmešnjava pri nastavitvah.

Dirkalnik RB16B se ponaša z dobrim oprijemom prednjega dela, toda na dirkališču Istanbul Park Verstappna ni ubogal, niti s praznim, niti s polno, niti s prazno posodo za gorivo. Nizozemec je potožil, da je prednji del neodziven na vstopu v ovinek, a ko so ga med treningom vprašali, če želi drugačne nastavitve zakrilc, je dejal, da morda gre za težave z gumami. Horner je slednje ovrgel v pogovoru za Sky Sports. “Zaenkrat imamo malo zmešnjavo z nastavitvami. Dirkališče nudi veliko več oprijema, kot lani, zato smo se znašli nekoliko izven optimalnega okvirja nastavitev. Čez noč bomo imeli veliko dela,” je dodal Horner, ki meni, da lahko težave rešijo do sobotnega treninga.

“Seveda, le razumeti moramo, kaj se dogaja. Vemo, da imamo dober dirkalnik, le prave nastavitve potrebujemo, kar nam danes ni uspelo. Dirkača smo poslali na različne strategije, da bi zbrali čimveč podatkov. Checo (Sergio Perez) je imel dober dan, zbral veliko dobrih podatkov, ki nam bodo močno koristili pri izbiri nastavitev za jutri.”

Horner pa je še dodal, da so bili pri Mercedesu prisiljeni uporabiti dodatni četrti motor pri Lewisu Hamiltonu, ki bo dirko v nedeljo začel deset mest nižje. “Kolikor razumemo, so bili prisiljeni v uporabo dodatnega motorja, saj smo ne nazadnje videli, da so z motorji imeli težave že pri drugih ekipah. Na nas to ne vpliva, a priča temu, da je bitka izenačena ter da je težko sezono odpeljati le s tremi pogonskimi enotami. Upamo, da nam bo uspelo preostale dirke dokončati s štirimi.”

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish