Red Bull Racing predstavlja F1 dirkalnik RB18

Avtor prispevka: , objavljeno 9. februarja 2022 .

Moštvo Red bull Racing je predstavilo svoj letošnji dirkalnik RB18, oziroma okvirno različico le tega, saj so bile glavne podrobnosti spretno skrite.

Ekipa je tik pred predstavitvijo sporočila spremembo uradnega imena, tako da se zdaj moštvo imenuje Oracle Red Bull Racing. Oracle je ameriško tehnološko podjetje, ki je v lanski sezoni bistveno pripomoglo k uspehu ekipe, saj so povečali število izvedenih simulacij, s katerimi je moštvo med dirko ubralo prave taktike. “Oracle Cloud nam je pomagal pri odločitvah med dirkami, s čimer so nam pomagali osvojiti naslov prvaka med dirkači,” je povedal Christian Horner.

Oracle z Red Bullom pospešeno deluje na razvoju pogonskih enot za sezono 2026, v letošnji sezoni pa bodo še povečali količino zbranih in analiziranih podatkov, kar naj bi pomagalo še bolje predvideti dogajanje na dirkah.

Pri Red Bullu so priznali, da njihov letošnji dirkalnik RB18 sploh ne bo podoben modelu, ki je bil predstavljen. “Ker gre za nova pravila, se bo dirkalnik razvijal zelo hitro,” je pojasnil Horner. “Na prvi dirki bo naš dirkalnik izgledal povsem drugače, kot ta, evolucija pa bo zelo hitra tudi med sezono. Na vsaki dirki bomo vozili s prototipom, tako da letos verjetno nikoli ne bomo dirkali dvakrat z enako konfiguracijo,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj