Red Bull pojasnil napako, zaradi katere je Verstappen prekinil krog

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2022 .

Šef ekipe Red Bull, Christian Horner je pojasnil, da so v moštvu narobe ocenili, koliko krogov bo Max Verstappen lahko odpeljal do konca kvalifikacij in zato v dirkalnik nalili premalo goriva.

Aktualni svetovni prvak je prekinil oba zadnja hitra kroga v zadnjem delu kvalifikacij, ko so ga v bokse poklicali sredi zadnjega, ki bi bil več kot sekundo hitrejši od časa s katerim je Charles Leclerc osvojil pole position, pa smo slišali njegov jezen izbruh. Verstappen bo dirko za VN Singapurja začel z osmega mesta, Horner pa je pojasnil, zakaj je prišlo do klica v garaže.

“Max je bil zelo, zelo jezen. Vozil je sekundo in pol hitrejši krog od pole positiona, toda storili smo napako,” je povedal. “Šlo je za našo napako. Steza je postajala vse hitrejša, zato smo predvideli, da bo dovolj goriva za pet krogov, uspelo pa nam je odpeljati še šestega. Toda na koncu bi ostalo premalo goriva, zato smo se odločili, da krog raje prekinemo, kot pa da bi morali dirko začeti iz boksov, kar je bilo zelo frustrirajoče za Maxa in celotno ekipo, saj bo moral dirko začeti z osmega mesta, toda bolje, kot da bi jo moral začeti iz garaž.”

Horner je prepričan, da bo Max, ki na dirki teoretično že lahko postane svetovni prvak, hitro prebolel napako in jo tudi pozabil. “Prepričan sem, da bo na dirki le še bolj odločen.”

Zaradi konfiguracije steze Marina Bay v Singapurju, bo na dirki nekoliko težje pridobivati mesta, zato Horner meni, da bo Nizozemec težje prišel do zmage, kot pred nekaj tedni, ko je v Belgiji zmagal s štirinajstega mesta. “Zaradi postavitve steze je kaj takšnega tukaj precej težje. Toda letos smo videli, da dirkalniki omogočajo prehitevanja, vemo pa tudi, da se bo Max maksimalno potrudil. Dirka bo težka, najtežja in najdaljša v vsej sezoni, svoje pa bi lahko dodalo tudi vreme, zato bo priložnosti za napredek dovolj. Čeprav smo danes razočarani, imamo na dirki priložnost, da razočaranje obrnemo na boljše,” je po kvalifikacijah povedal Horner.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish