Red Bull ne bo okleval z novim menjalnikom za Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2021 .

Pri Red Bullu pravijo, da bodo brez oklevanja zamenjali menjalnik dirkalnika Maxa Verstappna, če bodo obstajali znaki, da bi lahko na dirki Formule 1 za VN Savdske Arabije povzročal težave.

Nizozemec je na kvalifikacijah peljal precej hitrejši krog od tistega, s katerim je Lewis Hamilton osvojil najboljši štartni položaj, a je naredil majhno napako in z zadnjo desno gumo trčil v zid. Podobni trki so v preteklosti dirkačem že povzročali težave z menjalniki, toda pri Red Bullu za zdaj še ne vejo, če je Verstappnova enota poškodovana ali ne.

Toda v primeru, da bo obstajalo že najmanjše tveganje, bo Verstappen dobil nov menjalnik, s tem pa bo tudi izgubil pet štartnih mest in bo dirko začel z osmega mesta. “Menjalnik moramo pregledati,” je pojasnil Helmu Marko, svetovalec ekipe Red Bull. “Udarec je bil podoben, kot pri Charlesu Leclercu v Monaku. Takrat menjalnika pri Ferrariju niso zamenjali in Charles je odstopil že v ogrevalnem krogu. Dovolj hitri smo, da nam ni treba tegati. Če je menjalnik poškodovan, ali če le izgleda tako, ga bomo zamenjali. Na tej stezi je težko prehitevati, vendar je bolje ne tvegati.”

Čeprav je Verstappen zaradi napake ostal tretji, Marko pravi, da se nad svojim dirkačem ne more pritoževati. “V tistem trenutku je imel štiri desetinke sekunde prednosti, kar je tukaj ogromno. Videli smo, da je na zaviranju blokiralo levo sprednje kolo, s tem pa je ostal brez orpijema in je zdrsnil z linije. Seveda bi zdaj lahko rekli, da je imel dovolj prednosti in bi lahko krog dokončal z manj tveganja, toda Max ni takšen, niti mi nismo takšni. Šlo je za stotinke na zaviranju, kar so le nianse, toda na tej stezi imajo majhne napake lahko velike posledice,” je še dodal Marko.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish