Red Bull na testiranjih skriva največ med vsemi

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2022 .

Nekdanji dirkač Formule 1, Jolyon Palmer je prepričan, da so pri Red Bullu na testiranjih v Barceloni skrivali dejansko hitrost dirkalnika RB18.

Ekipa iz Milton Keynesa je v treh dneh testiranj v Španiji zbrala 358 krogov, med njimi pa niso napadali najhitrejših časov dneva. Svetovalec ekipe, Helmut Marko pravi, da ima moštvo pred začetkom sezone še veliko dela, saj naj bi bil dirkalnik RB18 pretežak, toda Palmer je prepričan, da na stezi še zdaleč niso pokazali vsega.

Max Verstappen Red Bull Rb18 2022 Barcelona F1 testing

“Zdi se, da so se najbolj posvečali nabiranju kilometrov, saj je Max Verstappen prvi dan vozil dirkalnik, ki je deloval težak toda stabilen,” je povedal Britanec. “Prebliske hitrosti so pokazali zadnji dan, ko je Verstappen znova sedel za volan in zjutraj vozil podobne čase krogov, kot Mercedesov dirkač George Russell, dokler ta ni na dirkalnik namestil mehkejših gum.

Sergio Perez je imel nekaj več težav, saj je drugi dan izgubil čas zaradi okvare menjalnika, toda testiranja je končal vidno zadovoljen, ko je na koncu zadnjega dne na suhi stezi odpeljal dober krog. Zdi se mi, da je Red Bull splošno gledano v zelo dobrem položaju, čeprav trdijo, da imajo z dirkalnikom še veliko dela. Rekel bi, da so do zdaj svojo pravo hitrosti skrivali bolj, kot katero drugo moštvo, zato bo zanimivo spremljati testiranja v Bahrajnu.”

Foto: HB Press / Red Bull Content pool

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj