Red Bull Mercedesu grozi s protestom

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2020 .

Težave s korona virusom so poskrbele za zamik začetka sezone Formule 1, ob tem pa smo tudi malce pozabili na vroče teme, o katerih je bilo veliko govora po zimskih testiranjih. Ena izmed njih je tudi Mercedesov sistem DAS. Gre za krmilni sistem, s katerim dirkač med vožnjo, poleg zavijanja levo in desno, mehansko spremeni tudi geometrijo med prednjimi kolesi, s čimer lahko na ravninah dirkača Mercedesa dosežeta višjo hitrost ali pa z njim ogrejeta prednji gumi.

Pred prvotno načrtovanim začetkom sezone v Avstraliji je bilo o sistemu DAS veliko govora, pri Mercedesu pa niso bili povsem prepričani, če bi ga na dirkah sploh uporabili, med drugim tudi zaradi groženj tekmecev, da bodo zoper tega vložili protest, zaradi katerega bi lahko ostali brez pomembnih točk.

Moštvo Red Bull Racing je že marca letos grozilo, da bo vložilo protest zoper Mercedesova dirkalnika, na to pa niso pozabili, saj še vedno stojijo za svojim prepričanjem, da je sistem, ki bo v prihodnji sezoni prepovedan, nelegalen že po letošnjih pravilih. Ekipa iz Milton Keynesa je prepričana, da pravila prepovedujejo kakršno koli spreminjanje nastavitev med vožnjo, zato se bodo proti Mercedesu, če uporabijo sistem, pritožili že ta konec tedna v Avstriji.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish