Red Bull: Mercedesu bo žal!

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2015 .

Športni svetovalec moštva Red Bull, Helmut Marko je dejal, da upa, da bo Mercedesu v prihodnje žal, da so odklonili sodelovanje z avstrijsko ekipo. Potem ko je Lewis Hamilton izrazil nelagodje ob misli, da bi moštvo Red Bull uporabljalo Mercedesove motorje, so se Mercedesovi šefi odločili, da ne vstopijo v partnerstvo z moštvom v lasti avstrijskega proizvajalca energijskih pijač, ki mrzlično išče pogonske agregate za prihodnje sezone.

Čeprav so v moštvu Rdečih bikov razočarani, da jim ni uspelo pridobiti trenutno najmočnejših in najkvalitetnejših pogonskih agregatov, se tolažijo z mislijo, da bo v primeru zmage Red Bulla nad Mercedesom, slednjega poraz bolel še bolj kot sicer.

“Pogajanja z Mercedesom so se končala še preden smo se pogovarjali o podrobnostih,” je pojasnil Marko. “Imeli smo nekaj zahtev, a nismo prišli do točke, kjer bi se o njih pogajali. Zdaj pa le počakajmo, da vidimo katere motorje bomo uporabljali. Morda bomo Mercedes porazili z novim paketom, kar jim bo precej bolj neugodno, kot če bi to storili z njihovim motorjem.”

Red Bullu zdaj ostaneta le dve možnosti. Ali ostanejo z Renaultom, ali pa se odločijo za Ferrarijeve pogonske agregate. “V Singapurju ali pa še pred tem, se bomo sestali z Renaultom,” je razkril Marko. “Točnega datuma še nismo dorekli. Toda na tem sestanku se bomo pogovorili o našem sodelovanju, ter poizkusili najti rešitve.”

Na vprašanje, ali to pomeni, da bodo govorili o prekinitvi pogodbe s francoskim proizvajalcem ob koncu letošnje sezone, pa je Marko odgovoril: “O tem bom lahko povedal več po našem sestanku.”

Red Bull se je z Renaultovimi motorji znašel v krizi, a zaradi negotovost o tem, kateri motorji bodo brneli v njihovih dirkalnikih v prihodnje, v moštvu ne čutijo pritiska, čeprav se je delo na dirkalniku za prihodnjo sezono že začelo. “Pri Red Bullu imamo zelo visoke tehnične standarde. Nismo pod tako velikim pritiskom, kot naprimer Toro Rosso, ki je precej manjšše moštvo. Toda zagotovo je bolje, če bo odločitev znana čimprej.”

Marko pa je razkril, da čeprav so Ferrarijevi motorji kratkoročna rešitev krize, se lahko v prihodnjih letih ponudijo nove možnosti. Glede Ferrarijevih motorjev je povedal: “To bi bil lahko prvi korak do konkurenčnih motorjev. Z njimi ne bi bili hendikepirani že od samega začetka.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish