Red Bull je vse bližje

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2014 .

Daniel Ricciardo je po prvem izmed dveh dni testiranj v Bahrajnu dejal, da njegovo moštvo Red Bull počasi a zagotovo izboljšuje dirkalnik, ter da bodo že na Kitajskem, konec tega meseca, nekoliko bližje dominantnemu Mercedesu.

Avstralec je nedeljsko dirko v Bahrajnu sicer končal na četrtem mestu, danes pa se je na isti stezi znova usedel v svoj dirkalnik in opravil s prvim medsezonskim testiranjem letošnje sezone. Kljub nekaj manjšim težavam je odpeljal 91 krogov, dan pa je končal kot sedmi najhitrejši, z dvema sekundama in pol zaostanka za najboljšim časom dneva.

“Danes smo se posvetili nekaj daljšim nizom s tremi različnimi nastavitvami dirkalnika, ki so nam postregle s pozitivnimi povratnimi informacijami,” je pojasnil Ricciardo. “Zjutraj smo izgubili nekaj časa, a smo popoldan nadoknadili vse. V dirkalniku sem presedel kar nekaj ur.

Med zadnjim dirkaškim vikendom smo na prvem in zadnjem prostem treningu imeli nekaj težav zaradi vročeni, danes pa je bil dirkalnik v enakih pogojih precej boljši, še posebej med daljšimi nizi. Še vedno smo nekoliko zadaj, a počasi odpravljamo napake in pomanjkljivosti na dirkalniku. Že med temi testiranji pa tudi med dirkaškim vikendom na Kitajskem bomo prišli nekoliko bližje. Zaenkrat smo zadovoljni z vsako malenkostjo. Učimo se in napredujemo,” je še dodal Ricciardo.

S testnim dnevom pa je bil zelo zadovoljen tudi koordinator dirkaških inženirjev Andy Damerum. “Zjutraj smo nekoliko zamudili, toda to je bila le posledica številnih naprav, ki smo jih morali namestiti na dirkalnik. Ko je Daniel zapeljal na stezo, smo predelali natrpan seznam opravil in v odvoženih 91 krogih smo odkljukali skoraj vse. Med njimi je kar nekaj manjših stvari, ki jih nismo mogli opraviti med zimskimi testiranji, med dirkaškimi vikendi pa zanje ni časa, zato je bil današnji dan za nas zelo dragocen. Na koncu koncev je za nami zelo delaven dan, jutri pa nas čaka še en takšen,” je povedal Damerum.

Tudi jutri bo za Red Bull testiral Ricciardo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish