Red Bull je v Mehiki prehiter za Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2021 .

Lewis Hamilton je po petkovih treningih za VN Mehike dejal, da je Red Bullov tekmec Max Verstappen ta konec tedna preprosto prehiter zanj, potem ko je bil Britanec na drugem treningu pol sekunde počasnejši.

“Dirkalnik je na splošno dober, z njim nismo imeli večjih težav,” je pojasnil sedemkratni svetovni prvak. “Dali smo vse od sebe, toda na koncu koncev so preprosto hitrejši od nas. Poizkušali bomo izboljšati nastavitve, vendar nam manjka podtlaka, zaradi česar zaostajamo za pol sekunde.”

Hamilton kljub temu napoveduje, da se bodo v nadaljevanju konca tedna vendarle lahko borili z Red Bullom. “Kot kaže se bomo z njimi lahko borili, vendar so za zdaj prehitri za nas.”

Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas je za Verstappnom na treningih zaostajal manj, Finec pa verjame, da bo po nekaj “finih” nastavitvah dirkalnika, razlika manjša. “Zjutraj smo imeli na stezi zelo malo oprijema zaradi prahu, tako da je bilo težko oceniti, kako hiter je naš avto v resnici. Za drugi trening smo našli boljše nastavitve in občutek ni bil slab, toda zagotovo moramo najti še nekaj časa, saj je Red Bull zelo hiter.”

Bottas meni, da bo Verstappen zlahka osvojil najboljši štartni položaj, sploh če pri Mercedesu ne najdejo hitrosti. “V petek so bili zagotovo hitrejši. Izredno hitri so na mehkih gumah, zato moramo najti nekaj hitrosti, če se želimo boriti za pole position.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish