Red Bull je prepočasen za Mercedes in Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2017 .

Max Verstappen je po prvih dveh prostih treningih ocenil, da je njegov dirkalnik vsaj za zdaj prepočasen, da bi se lahko kosal z dirkači Mercedesa in Ferrarija.

“Za zdaj smo malce prepočasni,” je povedal Verstappen, ki je drugi trening končal več kot sekundo za najhitrejšim dirkačem dneva, Lewisom Hamiltonom.

“Mercedesov dirkalnik je znova zelo hiter in ga bo težko premagati, Ferrari pa je, kot kaže drugo najhitrejše moštvo. Mislim, da smo približno tam, kjer smo mislili, da bomo, zato nas čaka veliko dela, da se izboljšamo,” je še dodal Nizozemec.

Drugi dirkač Red Bulla, Daniel Ricciardo, je pojasnil, da so na drugem treningu izbrali napačne nastavitve, zato je prepričan, da so jutri lahko precej bolj konkurenčni.

“Zjutraj nam je dobro kazalo, popoldan pa smo želeli biti še hitrejši, vendar se spremembe niso obnesle,” je povedal. “Mislim pa, da se lahko izboljšamo. Mercedes je, kot kaže najhitrejši, vendar le z enim dirkalnikom, drugi je nekje na našem, oziroma Ferrarijevem nivoju. Najboljši štartni položaj bo morda nedosegljiv, se pa bomo borili v majhni skupini tik pod prvim mestom,” je še dodal domačin Ricciardo.