Red Bull je lahko najbližji izzivalec Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2015 .

Daniel Ricciardo je po petkovih treningih dejal, da je lahko njegovo moštvo Red Bull najbližji zasledovalec vodilnega Mercedesa. Čeprav je Avstralec popoldanski trening končal predčasno z okvaro motorja, je voznik Red Bulla optimističen.

“Za nami je dober dan. Eden boljših petkov,” je povedal Ricciardo. “Kažemo precej bolj konkurenčno formo in upam, da bo tako tudi ostalo. Rosberga pričekujem pred nami, a če bomo druga najboljša ekipa, bo to za nas lep dosežek. Prav bi prišlo, če bi dokončal trening. Vozil sem z veliko goriva in hitrost je bila zadovoljiva. Kot kaže smo na pravi poti,” je dodal.

Ricciardov motor je bil eden izmed starih obrabljenih, zato ne bo prejel kazni, ko bo jutri v dirkalmnik namestil drugega. Današnji rezultat je ugoden, ne glede na to, kako hitra bosta na kvalifikacijah Mercedesa, meni Avstralec. “Bomo videli, kako bo jutri na kvalifikacijah. Morda bodo drugi pospešili, toda danes smo bili dobri. Imamo nekaj novih delov in ta steza nam ustreza bolj, kot večini drugih. Ob tem pa se zavedamo, da smo precej blizu Mercedesu, a bomo videli, kako hitri bodo jutri. Morda so danes vozili z več goriva kot mi. Naša hitrost pred okvaro pa je bila zares dobra,” je še dodal Ricciardo.

Foto: Red Bull

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo