Red Bull izgubil pritožbo

Red Bull
Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2014 .

Mednarodno pritožbeno sodišče ni ugodilo pritožbi moštva Red Bull, ki je nasprotovalo izključitvi njihovega dirkača Daniela Ricciarda na VN Avstralije. Ricciardo je dirko končal na drugem mestu, a so ga komisarji diskvalificirali, saj naj bi motor njegovega dirkalnika, na podlagi spornih meritev nezanesljivega senzorja za pretok goriva, porabljal več od dovoljenih 100kg goriva na uro.

Čeprav so pri Red Bullu trdili, da pravil niso kršili je sodišče razsodilo, da je diskvalifikacija Avstralca povsem na mestu. Ekipa v lasti proizvajalca energijskih pijač je razsodbo sprejela. “Seveda smo razočarani nad izzidom pritožbe, katere ne bi vložili, če ne bi menili, da imamo močne dokaze, da smo ravnali prav. V vsakem trenutku med VN Avstralije smo bili prepričani, da je vse v skladu s pravili. Žal nam je za Daniela, ki je tako ostal brez 18 točk, katere mislimo, da si je zaslužil.

Še naprej se bomo trudili zbrati čimveč točk. Zdaj bomo to zadevo pustili za nami in se osredotočili na dirko na Kitajskem, ki bo ta konec tedna, ” so pri Red Bullu zapisali v izjavi za javnost.