Red Bull in Honda načrtujeta nadaljne pogovore na dirki v Španiji

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2018 .

Vodilni možje Red Bulla in Honde so se dogovorili, da bodo nadaljni pogovori o morebitnem sodelovanju v naslednji sezoni potekali na dirki v Španiji, ki bo na sporedu drugi vikend v maju. Prvi pogovori med obema akterjema so potekali že prejšnji vikend v Bakuju. V Bakuju je pogovor potekal med Helmutom Markom in Masashiom Yamamotom, ki sta se dogovarjala o  morebitnem sodelovanju Red Bulla in Honde. Pogovor je bil očitno dovolj spodbuden, da so se obe strani odločile še za nadaljne, bolj podrobnejše pogovore, ki bodo potekali v Barceloni in na katerih bo prisoten tudi Yamamoto. Govori se, da si želita obe strani čim prej podpisati dogovor o sodelovanju za naslednje sezone. Konča odločitev naj bi bila sprejeta na dirki v Kanadi v mesecu juliju. V Montrealu naj bi tako Honda, kot Renault, sedanji opremljevalec motorjev pri Red Bullu prinesla številne izboljšave. Prav tam naj bi primerjava med obema motorjema bistveno vplivala na odločitev ekipe Red Bull.
Helmut Marko je o vsem skupaj dejal:
“Zelo smo zadovoljni s tem, kako poteka sodelovanje Honde in Tora Rossa. Zanesljivost je že sedaj veliko boljša kot v preteklosti. Zaenkrat čakamo, da vidimo, kaj bodo prinesle naslednje izboljšave njihovega pogonskega sklopa. Pri Red Bullu so odločeni, da bodo končne odločitve ne bodo sprejeli pred dirko v Kanadi, toda pri Renaultu želijo imeti končno znano do petnjastega maja. Tako ni znano kako se bodo pri francoskem proizvajalcu odzvali, če do takrat ne bo nobenega odgovora s strani Red Bulla.
Kot je znano Red Bull z morebitnim sodelovanjem s Hondo ne bo užival takšne finančne podpore kot so jo pri ekipi Mclaren bo to sodelovanje vendarle zelo tesno. Pri Hondi si z morebitnim sodelovanjem želijo v Formulo 1 pripeljati kakšnega japonskega dirkača. To bi verjetno potekalo preko ekipe Toro Rosso. Najresnejši kandidat za to je Nirei Fukuzumi, ki letos nastopa v Formuli 2. Morebiten prestop Fukuzume v Toro Rosso bi pomenil, da bo eden izmed sedanjih dirkačev ali Brendon Hartley ali Pierre Gasly izgubil sedež v ekipi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish