Red Bull ima 0.2 sekunde na krog prednosti, ocenjuje Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2022 .

Pri Ferrariju menijo, da sta njihova dirkalnika od Red Bullovih počasnejša le za okrog 0.2 sekunde na krog, zato upajo v več uspeha v nadaljevanju sezone, ko bodo na VN Španije uporabili prve večje posodobitve dirkalnika.

Red Bull je s paketom novosti na VN Emilije Romanje prehitel Ferrari in tam ter na naslednji dirki v Miamiju močno zmanjšal zaostanek v obeh točkovanjih prvenstva. Šefa Ferrarija, Mattie Binotta premik v ravnovesju moči ne skrbi toliko, prav zaradi razlike v količini posodobitev dirkalnika.

“Kar se tiče zmogljivosti, ne bi rekel, da bi nas moralo skrbeti, saj so v primerjavi z nami pri Red Bullu veliko več razvijali svoj dirkalnik. Nebi rekel, da je razlika ogromna. Gre za največ vsega nekaj desetink sekunde, ne smemo pa pozabiti, da smo v Miamiju z obema dirkalnikom zaklenili prvo štartno vrsto.

Glede na celoten konec tedna, ne bi rekel, da je razlika velika. Edina skrb je, koliko razvijajo svoj dirkalnik glede na omejitev proračuna. Bolj kot skrb, morda bolj upamo, da bodo na neki točki morali nehati z novostmi na dirkalniku,” je še povedal Binotto.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish