Red Bull in Ferrari v 2015 s tremi dirkalniki?

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2014 .

Šef formule ena, Bernie Ecclestone je sicer zanikal, da je vodstvo formule ena zaprosilo ekipi Ferrari in Red Bull, da za prihodnjo sezono načrtujeta po tri dirkalnika, a je pojasnil, da pravila dopuščajo to možnost.

Moštvi Red Bull Racing ter Ferrari sta namignili, da prihodnjo sezono lahko nastopajo s tremi dirkalniki, če jih bodo vodilni možje karavane zaprosili za to, kar pa naj bi se zgodilo, če se ne Caterham ne Marussia ne uspeta postaviti na noge.

“Če bo kazalo, da bo na štartu prihodnjo sezono le 16 dirkalnikov, smo s pogodbo obvezani, da mi na stezo postavimo tretji dirkalnik,” je pojasnil šef Red Bulla, Christian Horner. “Toda zaenkrat še ne kaže na to in nas tudi niso prosili, da računamo na tri dirkalnike. Upamo, da bodo nastopale vse ekipe in podpiramo polno štartno vrsto s podvema dirkalnikoma na ekipo. Hočemo zdravo štartno vrsto, ter zdravo in konkurenčno dirkanje.”

Marussia je že napovedala svoj razpad, Caterham pa je nedavno začel akcijo javnega zbiranja denarja za nastop v Abu Dabiju, v ozadju pa naj bi začasni upravitelji tudi že našli resnega kupca.

Tema okrog ekip s tremi dirkalniki je v karavani vroča tema, saj še vedno ni jasno, ali bi tretji dirkač ekipe lahko zbiral točke, ter ali bi lahko za volanom sedel novinec.

52 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje