Red Bull: Dogovor z Mercedesom je propadel, zadnja rešitev Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2015 .

Kot je povedal predstavnik ekipe Red Bull, Helmut Marko, dirkalnikov njihove ekipe zagotovo ne bo poganjal motor proizvajalca Mercedes.

“Zgodba o sodelovanju z Mercedesom se je za nas zaključila, zato se oziramo po ostalih motorjih za naša dva dirkalnika,” je povedal Helmut Marko za časopis Bild. Pred tem je tudi vodja uprave Daimler Dieter Zetsche pojasnil, da skupnega sodelovanja z Red Bullovo ekipo ne bo.

In kako bo ekipa ukrepala naprej? Do konca sezone 2016 imajo še pogodbo z dobaviteljem Renault, vendar je Red Bull zaradi njegove slabe kvalitete in predvsem moči pogodbo prekinil, trenutno pa se preverja še pravni odnosi obeh strank v tem konkretnem primeru.

Poslednja možnost je le proizvajalec motorjev Ferrari, saj o prehodu k motorjem Honda ne razmišljajo. S tem namenom se je vodja ekipe Christian Horner v času dirkaškega vikenda v Monzi srečal z vodjo Fiata Sergiom Marchionejem. Christian Horner je priznal, da so bili prvi pogovori pozitivni.

Vodja ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene je bil bolj skeptičen: “Nekateri verjamejo, da bi lahko šasijo dirkalnika bolje pripravili in prilagodili, če bi imeli pravi motor. Zaradi tega so bili včasih bolj konkurenčni, kot so trenutno. Pri tem pa vemo, da je konkurenčen boj boljši, če je več konkurenčnih ekip.”

Če bo Ferrari polega Sauberja in Manorja z motorji opremil še Red Bullovo ekipo, je še vprašanje. Ne smemo pa pozabiti, da je glavni šef Red Bulla Didier Mateschitz še na tekmi v Avstriji glasno mislil o morebitnem odhodu iz tekmovanja Formule 1, kajti enega ekipa Red Bulla zagotovo več noče, tj. se samo voziti za ostalimi vodečimi ekipami.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish