Red Bull bi lahko zapustil F1 in se posvetil Le Mansu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. decembra 2018 .

Avstrijski proizvajalec energijske pijače Red Bull bi kmalu lahko zapustil Formulo ena, kjer je lastnik dveh moštev, in se posvetil tekmovanju v svetu vzdržljivostnega dirkanja v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu. To se bi lahko zgodilo, če jim korenite spremembe športa, napovedane za 2021, ne bodo po godu, je razkril Helmut Marko.

Potrpljenje Red Bulla bo naslednji dve sezoni na preizkušnji z novim motornim partnerjem, Hondo, ki se v novi eri nastopanja v formuli ena ni podpisala pod zavidanja vredne rezultate.

Chase Carey, novi lastnik formule ena, pri pritisku moštev k podpisu nove pogodbe Concorde ni bil tako uspešen, kot nekoč Bernie Ecclestone, zaradi česar vrednost delnic prvenstva že pada, negotova prihodnost športa pa kar nekaj dirkačev ni prepričala k dolgoročnim obvezam. Tudi Ferrari je že namignil, da bi se lahko pred sezono 2021 umaknil iz prvenstva, v katerem sodeluje vse od prve dirke, Red Bullove grožnje pa ameriške lastnike postavljajo v vse manj ugoden položaj.

“Trenutno imamo sklenjeno pogodbo do konca sezone 2020,” je pojasnil Marko. “Dokler ne bodo jasna pravila glede motorjev in dokler ne bo podpisana pogodba Concorde, se pri Red Bullu in Hondi ne bomo odločili glede nadaljevanja. Vsekakor pa se ne bomo postavili v položaj, kjer bomo spet odvisni od drugih, kot se je to že zgodilo, ko smo prosjačili druge, izjave in dogovori pa se potem niso spoštovali. Na mizi je možnost, da prenehamo z dirkanjem, ali pa da začnemo z dirkanjem drugje, v drugih serijah.”

Vzdržljivostno prvenstvo bo s sezono 2020 odprlo vrata hiperšportnim dirkalnikom, s tem pa se Red Bullu odpira možnost nastopa na dirki 24 ur Le Mansa z Aston Martinovim dirkalnikom Valkyrie, katerega je pomagal razviti Red Bullov aerodinamični guru Adrian Newey. “Le Mans bi lahko bila ena izmed možnosti za Valkyrie, z novimi pravili glede hiperšportnih dirkalnikov. Podali smo se v odlikovanje dirkalnika, ki je dosegel senzacionalen uspeh. Vsi avtomobili so bili takoj razprodani.

Če bo v Formuli ena uvedena omejitev proračuna, bomo morda morali zmanjšati število zaposlenih. Tega pa ne želimo, zato bi jih lahko uporabili pri projektih, kot je Le Mans. Kot kaže lahko v prvenstvu WEC dirkamo s sprejemljivimi stroški, če za osnovo vzamemo našo Valkyro. Red Bull še nikoli ni nastopil na 24 urni dirki, ampak o tem razmišljamo. Največje finančno breme bi bil Aston Martin, kar je jasno, saj v Le Mansu zmaga proizvajalec dirkalnika. Toda to se ujema z našim konceptom,” je še dodal Marko.