Red Bull bi lahko začel izdelovati svoje motorje

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

Pri Red Bullu razmišljajo o tem, da bi najkasneje v letu 2026, ko bodo leto prej v veljavo stopila nova pravila glede pogonskih agregatov, izdelali svoje motorje. Moštvo iz Milton Keynesa za zdaj svoje pogonske enote kupuje od Honde, ki pa je napovedala umik iz Formule 1.

Vse bolj verjeno je, da bo ekipa avstrijskega proizvajalca energijskih pijač prevzela Hondino tovarno motorjev, sicer bi morali poiskati drugega dobavitelja pogonskih sklopov. V primeru, da nadaljujejo s proizvodnjo, pa bi že v 2025 lahko izdelali svoje hibridne motorje, a je to odvisno od končne različice pravilnika. “Če držijo govorice, da bodo novi hibridni motorji bolj enostavni in da na njih ne bo MGU-H enote, ter če bodo še naprej tehnološko napredni in na leto ne bodo stali več kot 50 milijonov, potem to ne bo tako zapletena težava, kot s trenutnimi motorji,” je za kolege pri Motorsport.com povedal svetovalec moštva, Halmut Marko.

“To bi pomenilo, da bi lahko takšne pogonske sklope razvijali v svoji tovarni v Milton Keynesu, bodisi sami, ali pa v sodelovanju,” je pojasnil.

Pri Red Bullu se za zdaj osredotočajo predvsem na sezono 2022, saj bodo ob koncu 2021 ostali brez Hondinih agregatov. Moštva se s krovno organizacijo FIA še pogovarjajo o zamrznitvi razvoja motorjev, pri Red Bullu pa pravijo, da se pogajanja bližajo koncu. Varovalka, ki preprečuje, da bi neko moštvo ostalo brez pogonskih enot, daje Red Bullu možnost, da ponovno začne sodelovati z Renaultom, ki za zdaj opremlja najmanj ekip na štartni vrsti. Marko pravi, da je to zgolj zasilni načrt, prvi, na katerega se osredotočajo najbolj pa je, da prevzamejo Hondin projekt, ki se nahaja v bližini Red Bullove tovarne v Milton Keynesu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj