Reli Dakar: Simon Marčič slavil zmago v najtežji kategoriji

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2023 .

Dirkači dakarskega relija so danes odpeljali 624 kilometrov dolgo etapo, katero so zaključili s 114-kilometrskim sprintom, po včerajšnjem odličnem dosežku Tonija Mulca pa je danes zablestel naš drugi predstavnik na reliju, Simon Marčič. Marčič je hitrostno preizkušnjo odpeljal s časom 2ur 8 minut in treh sekund, kar je bilo sicer dovolj hitro za 39. mesto v skupnem seštevku, a je bil Mariborčan prepričljivo najhitrejši v svojem razredu Original, najtežjem razredu dirkačev, ki nastopajo brez ekipe. Z današnjim dosežkom je v skupni razvrstitvi napredoval na 54. mesto, kjer pa ima 11 ur, 49 minut in 16 sekund zaostanka.

“Prvič v karieri sem zmagal v najtežjem razredu, v razredu original,” je po etapi povedal Marčič. “Super je bilo. 110 kilometrov sipin brez postankov. To je teren, ki mi leži.”

Mulec je po včerajšnjem osmem času preizkušnje (sprva jo je končal na šestem, kasneje pa so organizatorji popravili rezultate), danes s progo opravil s 30. časom v skupni razvrstitvi, za zmagovalcem, Rossom Branchem je zaostal za 16 minut in 55 sekund in tako v skupni razvrstitvi ohranil 26. mesto. Drugi čas je postavil Adrien Van Beveren, tretjega pa Michael Docherty. 2 uri in minuta Mulca pa sta zadostovali za enajsto mesto v razredu Rally2, kjer po 10. etapah relija drži deveto mesto. V skupnem seštevku med motoristi vodi Kevin Benavides, ki je bil danes v cilju četrti. Drugo mesto drži Skyler Howes, Toby Price pa je z dvema minutama in desetimi sekundami zaostanka tretji.

Dirkače do konca relija čakajo še štiri krajše, a zelo težavne etape. Jutri bodo opravili s 427 kilometrsko etapo, ki se bo končala z 274 kilometrsko hitrostno preizkušnjo.

Med avtomobilisti je četrto etapno zmago slavil Sebastien Loeb, ki v skupnem seštevku zaseda tretje mesto. Prepričljivo vodstvo je ohranil lanskoletni zmagovalec Naser Al-Atijah, drugo mesto pa zaseda Lucas Morales, ki ima pred Loebom 16 minut prednosti.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj