Rea zmagal na Superpole dirki v Imoli

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2019 .

Jonathan Rea, ki je v soboto končal neverjeten niz enajstih zaporednih zmag Alvara Bautiste, je zmagal na današnji dirki za Superole v San Marinu. Dirkač Kawasakija je zmagal z dvema sekundama prednosti in si zagotovil novih 12 točk v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka. Bautista, vodilni v skupni razvrstitvi prvenstva, je bil tretji, potem ko je v dvoboju z moštvenim kolegom Chazom Daviesom izgubil mesto.

Njegovo vodstvo v prvenstvu se je zdaj zmanjšalo na 43 točk, danes pa je na sporedu še ena dirka.

Davies je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, Rea pa je že takoj pripravil napad in prvič poizkusil v ovinku Tosa, kjer pa je naredil napako in Daviesa spustil nazaj v vodstvo.

Sledila je napaka Daviesa v zadnji šikani, ki ga je stala dveh mest. Rea se je odpeljal v vodstvo, Daviesa pa je prehitel tudi Bautista. Vrstni red se nekaj krogov ni spreminjal, medtem pa je Rea začel povečevati prednost. Le nekaj krogov kasneje je Bautista prepozno zaviral v Rivazzo in Daviesu odprl vrata, kar je Britanec z veseljem izkoristil in se zavihtel na drugo mesto.

Rea je v tem trenutku nabral sekundo in pol prednosti, pred dirkačem Ducatija pa je v cilj pripeljal z dvema sekundama prednosti. Bautista je do konca dirke proti Rei izgubil že sedem sekund, četrtega mesta pa se je znova veselil Michael van der Mark na Yamahi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish