Rea z zmago v Imoli prvič ugnal Baustisto

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2019 .

Jonathan Rea je zmagovalec prve dirke razreda Superbike v Imoli, kjer je tako sploh prvič letos premgal Alvara Bautisto. Španec za katerega je bila to premierna dirka na tem dirkališču se je tokrat zadovoljil z drugim mestom. Na zmagovalnem odru se jima je pridružil še Turek Toprak Razgatlıoğlu.

Rea je zelo dobro pričel dirko in že v desnem zavoju Gillesa Villeneuvea uspel prehiteti najhitrejšega iz kvalifikacij Chaza Davisa. Ta je nato le nekaj zavojev kasneje zaradi težav z motociklom odstopil ter prepustil drugo mesto moštvenemu kolegu Alvaru Bautisti. Toda Španec ni imel ritma, da bi lahko ujel svojega konkurenta pred seboj. Rea je tako slavil dominatno zmago s prednostjo 7,8 sekunde, ob tem, da je v zadnjem krogu precej spustil svoj in izgubil tri sekunde proti zasledovalcem.

Bautista je imel precej mirno dirko na drugem mesto za njim je namreč odstopil Tom Sykes. Tako se je unel boj med za zadnjo stopničko med Michaelom van der Markom, Toprakom Razgatlioglujem in Leonom Haslamom. Tega je na koncu dobil Turek Razgatlioglu.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish