Rea ne obžaluje prestopa k Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2024 .

Šestkratni svetovni prvak razreda Superbike je pred začetkom dirkaškega vikenda v Donington Parku priznal, da ne obžaluje prestopa k Yamahi.

Severni Irec je pred začetkom letošnje sezone po devetih letih zapustil Kawasaki ter se preselil k Yamahi. Novo obdobje pa se ni začelo po njegovih željah, trenutno zaseda štirinajsto mesto v skupnem seštevku, najboljši rezultat pa je bil peto mesto. Njegov nekdanji moštveni kolega na drugi strani je letos dvakrat zmagal in zaseda četrto mesto.

“Seveda prestopa k Yamahi ne obžalujem. Prišel sem po drugačen izziv v moji karieri in ga tudi dobil. Vedno obstaja luč na koncu tunela. Sam jo že vidim, a smo še daleč od nje.”

“Vem, da bomo našli pot na vrh. Želel bi si, da bi se to zgodilo že jutri. Ker sem dovolj izkušenj vem, da sta potrebna čas in potrplenje.”

K hitrejšemu prilagajanju na nov motocikel niso pripomoglu niti številni padci predvsem na uvodu v sezono.

“Sezona na Phillip Islandu se je začela zelo slabo. Najprej sem padel že na testu nato pa še ob koncu vikenda. To mi je pobralo veliko energije. O tem nisem veliko govoril, vendar sem imel močne bolečine v nogi in rami. Potreboval sem nekaj časa, da sem si opomogel tako fizično kot psihološko.”

“Takrat sem bil zelo jezen, saj se je vse kar smo čez zimo naredili pozitivnega podrlo v trenutku. Od prve dirke naprej počasi napredujemo, je pa res, da je napredek počasnejši kot bi si želeli. V Assenu sem ta motocikel prvič vozil po mokri podlagi. Najboljši štartni položaj je bil lepa vzpodbuda tako zame kot moštvo.”

Kljub napredku pa priznava, da je še precej daleč od tako želene stodvajsete zmage.

“Želim si zmagati. Trenutno smo še precej daleč od tega, a z vsakim korakom bližje. Moram bolje razumeti motocikel, da bom lahko vozil povsem na meji. Na dirkah mi še manjka samozavesti, predvsem v povezavi z elektroniko. Prvenstvo je tako izenačeno, da če ni vse popolno potem nimaš možnosti za najvišja mesta.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje