Rea: Kawasaki je preveč zadržan z nastavitvami

WSBK: Jonathan Rea meni da je Kawasaki preveč zadržan z nastavitvami
Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2019 .

Jonathan Rea meni, da so bili pri Kawasakiju preveč zadržani pri izbiri nastavitev, saj niso želeli preveč odstopati od osnovnih nastavitev. Po njegovem mnenju pa prav z agresivnejšimi nastavitvami lahko premostijo razliko do Alvara Bautiste na Ducatiju.

Rea je kot aktualni prvak razreda Superbike letos na vseh dirkah končal na drugem mestu, za Bautisto, za katerim v točkovanju prvenstva zdaj zaostaja za 39 točk. V Aragoniji se je Špancu uspel približati na vsega sedem sekund, zdaj pa meni, da je prišel trenutek, ko bodo morali pri Kawasakiju poizkusiti z drugačnimi nastavitvami. “Drugo mesto je zdaj zadovoljujoče,” je povedal. “Zelo, zelo sem vesel. Čaka nas veliko dela, preden bomo lahko zmagali na kakšni dirki. Za zdaj so zmage predaleč, da bi razmišljali o njih.

V Assnu moramo še naprej zmanjševati zaostanek in poizkušati korak za korakom zmanjšati zaostanek. Toda to ni lahka naloga. Ducati postavlja nove mejnike, mi pa imamo svojo osnovo, svoje reference na motociklu, od katerih se bojimo odstopiti, še posebej na dirkah, ko Pirelli pripravi nove gume. Zato mislim, da moramo motocikel nastaviti drugače, najti več stabilnosti in to bomo poizkusili v Assnu.”

Rea se je moral na zadnji dirki boriti z Bautistovi moštvenim kolegom Chazom Daviesom, svojim moštvenim kolegom Leonom Haslamom, ter Alexom Lowesom na Yamahi.

Na koncu je uspel obdržati drugo mesto, toda priznal je, da se je v zadnjih krogih počutil nemočnega, ker mu je zmanjkalo oprijema na zadnjem kolesu. “Užival sem v dirkanju, še posebej v tej dirki. Imel sem občutek, da sem malce na slabšem, ter da moram pet krogov pred koncem dati vse od sebe. Ni mi ostalo veliko oprijema na zadnji gumi, toda nehal sem paziti na gumo in dal vse od sebe. Uspelo mi je. Chaz ja nredil napako v prvem ovinku in to sem poizkušal izkoristiti, ter se do konca kroga potuhniti. Bil sem precej živčen, ko sva prišla do nasprotne ravnine, toda uspelo mi je zavirati na pravi točki in odpeljati tesno linijo skozi zadnji ovinek,” je še pojasnil Rea.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish