Rea: Ducatijev primer katastrofa za prvenstvo WSBK

WSBK: Jonathan Rea opozarja, da bi tudi drugi proizvajalci lahko sledili Ducatiju in pripravili specializiran cestni motocikel
Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2019 .

Jonathan Rea meni, da se prvenstvu WSBK piše slabo, potem ko Alvaro Bautista na Ducatijevem specializiranem motociklu v letošnji sezoni še ni bil premagan. Bautista, nekdanji dirkač razreda MotoGP, je letos zabeležil enajst zaporednih zmag, do katerih je prišel na Ducatijevem motociklu V4 R.

Gre za motocikel, ki je zelo podoben tistim, s katerimi je italijanski proizvajalec nastopal v prvenstvu MotoGP, Rea pa meni, da bodo v prihajajočih sezonah morali tudi drugi proizvajalci za nastop pripraviti podoben projekt, kar pa bi bilo slabo za samo prvenstvo. »Nisem vesel, ker ne zmagujem, toda to moram sprejeti, čeprav je psihično zelo težko,« je povedal v pogovoru za špansko Marco.

“K sreči sem zmagoval v zadnjih štirih sezonah, toda za zunanje opazovalce je bilo prvenstvo predvidljivo in dolgočasno, čeprav sem zmagoval s prednostjo ene ali dveh sekund. Gledalci bodo zdaj zadovoljni, saj zmaguje nekdo drug, toda za prvenstvo je to katastrofa, saj so želeli spreminjati tekmovanje. Ducatijev V4 je na neverjetnem nivoju. Njihova lastna tržna strategija pravi, da gre za MotoGP motocikel. To so povedali, ko so ga predstavili.

Čestitam jim, toda v tem prvenstvu naj bi bile zmogljivosti motociklov izenačene, da so lahko konkurenčna tudi zasebna moštva. Skrbi me za prihodnost tekmovanja, če Honda, Yamaha in Kawasaki storijo enako, kot Ducati in pripravijo cestne motocikle vredne 35.000 eur.”

Reine izjave bi lahko kdo vzel, kot stokanje, a nekdanjega prvaka WSBK to ne skrbi: “Ne, saj se ne pritožujem ves čas. Govorim le o realnosti. Če boste vprašali druge dirkače, vam bodo povedali isto. Na Phillip Islandu sem dejal, da ima Ducati veliko prednost in slišal sem komentarje, da se pritožujem. Toda to so izjavili ljudje, ki so le veseli, da ne zmagujem jaz. V Španiji je nekaj navijačev dejalo, da sem najboljši in da naj se še naprej trudim, kar je bilo zelo lepo.

Moramo se truditi še naprej. Na sporedu so pred nami zdaj dirke, ki mi bolje ležijo. Seveda ne bom prevladoval, kot v preteklosti, toda bilo bo bolj izenačeno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish