Rea: Bil bi boljši od Crutchlowa v razredu MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2018 .

Štirikratni svetovni prvak razreda Superbike Jonathan Rea se je nedavno nekoliko pošalil s svojim rojakom Calom Crutchlowom, ko je dejal, da bi sam v razredu MotoGP dosegal boljše rezultate. Rea je z letošnjim četrtim zaporednim naslovom statistično najboljši dirkač razreda Superbike v zgodovini. Rea in Crutchlow sta kratek čas tudi skupaj nastopala v razredu Superbike, preden je Crutchlow prestopil k moštvu Tech 3 v razred MotoGP. V nedavnem intervjuju je Rea dejal, da ima uspešnejšo kariero kot njegov rojak, kljub temu pa je zelo pohvalil trikratnega zmagovalca dirke v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu in dejal, da se počuti ponosnega, ker ga je uspel tudi premagati.

“Zadovoljen sem s svojo kariero. Sem štirikratni svetovni prvak razreda Superbike, v motošportu eden najbolj znanih športnikov v Angliji. Zelo sem zadovoljen s svojim življenjem na splošno. Zelo spoštujem tudi Cala in njegove dosežke, dosegel je izjemne stvari. Je eden najhitrejši dirkačev razreda MotoGP, med najboljšimi tremi ali štirimi. Včasih se ozrem in si mislim, da bi lahko storil celo bolje kot on. Nisem nevoščljiv, sem zelo ponosen nanj.”

“Večkrat sem tekmoval z njim in ga premagal, zagotovo večkrat kot on mene. Sedaj pa dosega zelo dobre rezultate v rezredu MotoGP.”

V zadnjih desetih letih sta samo Ben Spies in Crutchlow uspela iz razreda Superbike v razredu MotoGP nastopiti na tovaršnikih motociklih, Rea pa za to ni nikoli dobil prvave priložnosti.

“V MotoGP sta nastopala na tovarniških motociklih, bila pa sta tudi v satelitskih moštvih, kjer sta imela na razpolago tovarniški motocikel. Vsi ostali dirkači niso imeli te možnosti, Eugene Laverty je bil tako dober kot Crutchlow, a v karieri nikoli ni dobil konkurenčnega motocikla. Cal je bil zadnji izmed teh, ki so dobili konkurenčen motocikel.”