Razumevanje srednje trdih gum je ključnega pomena

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2013 .

 
Pri Lotusu se po dirki v Bahrajnu zdaj zavedajo, da je ključnega pomena, da čimprej razumejo srednje trde gume, če želijo Kimiju Raikkonenu pomagati doseči štartna mesta, s katerih bo lažje posegel po zmagah.

Finec po štirih dirkah za vodilnim v prvenstvu, Sebastianom Vettlom zaostaja vsega deset točk, toda kot kaže ima Lotusov dirkalnik E21 nekaj težav na dirkah, kjer Pirelli dirkačem ponuja trše zmesi gum. Šef ekipe Lotus, Eric Boullier meni, da je situacija z gumami nekoliko drugačna, kot je bila lani, saj so težave na kvalifikacijah povezane z enim tipom gum.

“Gre bolj za težavo z ravnotežjem, ko nadenemo srednje trde gume,” je za Autosport povedal Boullier. “Na Kitajskem sta naša dirkača imela težave, saj je bil dirkalnik težaven za vožnjo. Moramo se bolj osredotočiti na obnašanje srednje trdih gum in najti način, kako z njimi bolje ravnati tako v hladnih kot v vročih pogojih.”

Srednje trda zmes gum je bila tista, na kateri so dirkači na kvalifikacijah postavljali hitre kroge, medtem ko je bila v Avstraliji boljša izbira super mehka zmes, na Kitajskem pa mehka. Boullier meni, da so pri Lotusu napredovali v smislu kvalifikacij v primerjavi z lansko sezono. Dejstvo, da so na Kitajskem z mehko gumo dosegli soliden rezultat, ga navdaja z optimizmom, da bodo rešili tudi težave s srednje trdimi gumami.

“Vemo, da nam lahko uspe in uspevati nam mora redno. Definitivno smo v boljšem položaju kot lani. Napram lanski sezoni smo napredovali, poleg tega pa imamo ista dirkača. Torej je jasno, da smo lahko boljši kot lani.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj