Razočarani Rossi: Ponovno ista zgodba

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2019 .

Valentino Rossi je bil zelo razočaran po dirki na Tajskem, ki jo je zaključil na osmem mestu. Kot je poudaril je imel ponovno veliko težav ob koncu dirke z obrabljenimi pnevmatikam.

Italijan je sicer dobro začel nedeljsko preizkušnjo ter se z devetega mesta prebil na šesto. V nadaljevanju se je njegovo napredovanje ustavilo, ob koncu pa sta ga ugnala še dirkača Suzukija Alex Rins ter Joan Mir.

Težave mu je povzročala predvsem obraba zadnje pnevmatike. Dirko pa je tako zaključil kot najslabši Yamahin dirkač, kar 19 sekund za Fabiem Quartararojem.

“Današnja dirka je bila na žalost zelo podobna prejšnjim. Hitro sem namreč imel težave z oprijemom zadnje pnevmatike. Zaradi tega sem moral upočasniti ritem, kar je pomenilo še eno slabo dirko.”

Devetkratni svetovni prvak je bil še posebej razočaran, saj naj bi imel na jutranjem ogrevanju na rabljenih pnevmatikah zelo konkurenčen ritem.

“Razočaran sem, saj sem na jutranjem ogrevanju tudi po devetnajstih krogih lahko odpeljal zelo konkurenčne čase. Prav zaradi tega sem si nadejal dobre dirke. S takšnimi težavami se ukvarjamo že zadnjih nekaj dirk. Pred nami so še štiri dirke, kjer bomo poskusili odpraviti težave in biti bolj konkurenčni.”

Rossi kljub današnjemu rezultatu ostaja na šestem mestu skupnega seštevka, toda njegov zaostanek za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom sedaj znaša 18 točk. Ob tem pa ima le še dve točki prednosti pred danes drugim Fabiom Quartararojem.

0 0 glasovi
Oceni komentar