Razočarani Rossi: Dišalo mi je po zmagi

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2017 .

Valentino Rossi je po padcu v zadnjem krogu dirke za VN Francije povedal, da je bil odstop posledica napake,ki jo je storil nekaj ovinkov prej, čeprav pa še vedno ne razume, zakaj je do padca prišlo.

Italijan se je v zadnjih krogih dirke z moštvenim tekemcem Maverickom Vinalesom boril za zmago, v 26. krogu od 28. pa je kazalo, da mu je uspelo prehitevanje, s katerim si je zagotovil zmago. Vendar pa je v zadnjem krogu v ovinku Garage Vert naredil napako in pustil prosto pot Vinalesu, nato pa je v enajstem ovinku naredil še eno napako in padel.

“V zadnjem krogu sem naredil napako in Maverick me je prehitel, toda vedel sem, da imam kljub temu priložnost za zmago, saj sva bila zelo blizu,” je dejal Rossi, ki si je obetal napad na Vinalesa v zadnjem ovinku. “Poskušal sem ostati blizu, saj sem bil v četrtem sektorju zelo dober in iskreno povedano, še vedno ne razumemo, kaj je povzročilo padec. Ponavadi moraš paziti na prednjo gumo, tokrat pa mi je odneslo zadnji del mtocikla. Kakor koli že, kadar koli padeš ali narediš napako, ki te toliko stane, je to velika škoda, saj se domov vračam brez novih točk.

Pri prvi napaki sem peljal morda en kilometer na uro hitreje, toda bilo je dovolj, da mi je na zaviranju motocikel ušel in sem moral zapeljati z linije. To je bila največja napaka, saj je bila tista druga, pri kateri sem padel, le posledica prve. Kar se padca tiče smo preverili vse podatke. Čutil sem, da sem v zadnjem sektorju hiter, vendar pa nisem čutil, da bi bilo kaj narobe. Zadnji del motorja je odneslo zato se je zagotovo nekaj zgodilo. Očitno sem naredil neko napako in padel.”

Izkušeni Italijan je priznal, da se je s padcem težko soočil, saj je čutil, da ga do zmage loči le še nekaj ovinkov. “Danes sem res razočaran, saj sem odpeljal popolno dirko. Zame in za moštvo je bil to najboljši konec tedna, saj sem bil konkurenčen že na prostih treningih, v mokrem in še posebej na dirki. Dišal mi je že po zmagi, čeprav bi bil obračun z Maverickom težak. Toda bil sem zelo dober in mislim, da sem bil blizu zmage, toda v ključnem trenutku sem naredil napako.”

Po dirki se je v boksih šušljalo, da je sedemkratni prvak razreda MotoGP pred padcem močneje zaviral z zadnjo zavoro, kakor koli že pa je to njegov prvi odstop po lanski VN Japonske. Rossi je zdaj v prvenstvu na tretjem mestu, 23 točk za vodilnim Vinalesom, naslednja dirka pa se bo odvijala v njegovem domačem Mugellu.

Foto: Yamaha