Razočarani Quartataro: Imamo velike težave

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

Fabio Quartararo je razočaran zaključil petkova prosta treninga v Argentini. Francoski dirkač je postavil šele štirinajsti najboljši skupni čas, kar pomeni, da se bo moral udeležiti počasnejše kvalifikacijske skupine. Za najhitrejšim Espargarojem je zaostal za kar 0,746 sekunde.

Največ težav je imel s hitrostjo v zavojih, kar je bila v preteklosti ena njegovih prednosti. Tako je bil počasnejši tudi od moštvenega tekmeca Franca Morbidellija. Ta si je z devetim časom zagotovil neposredno uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.

Francoski dirkač je bil ob koncu drugega treninga vidno razočaran.

“Za nami je zelo slab dan. Sam občutek na motociklu ni slab, toda težave imamo predvsem z zadkom motocikla, kar nam onemogoča, da bi bili hitri v zavojih.”

“V preteklih letih smo imeli tu vsaj dober ritem za dirko, toda sedaj tudi tega ni več. Ne vem zakaj je temu tako, saj nismo spreminjali veliko na motociklu. Kot, da to ne bi bil več moj motocikel.”

Njegov današnji najboljši čas je bil za kar 0,793 sekunde slabši od tistega, ki ga je uspel postaviti lani na petkovem treningu.

“Danes je bilo še slabše kot v Portimau. Tam smo bili na kvalifkacijah slabi, a smo imeli dober ritem za dirko. Tukaj pa je narobe vse.”

Kljub temu, da steza v Argentini ne ponuja veliko oprijema je svetovni prvak sezone 2021 pričakoval, da bo precej hitrejši.

“Vsaj s hitrostjo v zavojih nikoli prej nisem imel težav. Običajno smo nekaj časa izgubili zgolj na zaviranjih. Takoj, ko v zavoju nekoliko agresivneje odprem ročico za plin izgubim veliko oprijema. Če samo pogledamo lanske rezultate na tem dirkališču vidimo, da smo bili bolj konkurenčni. Imeli smo vsaj enega boljših ritmov na dirki.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj