Razočarani Quartararo dvomi o svoji prihodnosti pri Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2022 .

Fabio Quartararo je po še enem ne najbolj prepričljivem testnem dnevu izrazil dvom o svoji prihodnosti pri Yamahi. Francoz je že v Sepangu javno izrazil nezadovoljstvo nad napredkom Yamahinega pogonskega sklopa. Končna hitrost Yamahe je tako tudi letos ostal glavni problem, ki ga na Japonskem čez zimo niso uspeli rešiti. Tudi po dveh testnih dneh v Indoneziji se razpoloženje aktualnega svetovnega prvaka ni spremenilo. Zaradi njegovega nezadovoljstva se bolj zdi, da Francoz resno razmišlja o svoji prihodnosti pri Yamahi.

Ta je sicer že ob koncu lanske sezone poudaril, da bo do podaljšanja pogodbe prišlo le v primeru, ko/če bo na letošnjih predsezonskih testiranjih zaznal napredek na motociklu. Podaljšanje pogodbe s svetovni prvakom minule sezone sicer ostaja ena glavnih prioritet Yamahe v letošnji sezoni.

“Lani je naš zaostanek v končni hitrosti v povprečju znašal 9 km/h. Danes je bil naš zaostanek 9 km/h, kar kaže na to, da nismo storili koraka v pravo smer. Sam sem seveda pričakoval nasprotno. Moja prihodnost ostaja trenutno neopredeljena. Potrebno bo najti najboljšo rešitev glede na možnosti, ki bodo na voljo.”

Njegovo glavno orožje v boju za ohranitev statusa najboljšega dirkača bodo ob manku končne hitrosti kvalifikacije. Njegov ritem za dirko izgleda dobro, tako, da bo za dober rezultat dirko potrebno začeti iz ospredja. Kljub temu, da je današnji dan kot najboljši Yamahin dirkač zaključil s četrtim najhitrejšim časom je izrazil zaskrbljenost nad hitrostjo v enem krogu.

“Glede na našo slabost bodo v boju za najboljše uvrstitve na dirki ključne kvalifikacije. Težava pa je da trenutno nimam tako dobrega občutka v vožnji na en hiter krog, kot sem ga imel lani. To mi trenutno povzroča največ skrbi. Sam ritem na obrabljeni pnevmatiki je namreč še vedno dober.”

“Razlika med novo in obrabljeno pnevmatiko je veliko manjša kot je bila lani in to predstavlja težavo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj