Razočarani Norris: Zapravili smo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2024 .

Lando Norris ni bil najbolj zadovoljen s tretjim mestom na dirki v Silverstonu, saj je prepričan, da so s slabimi strateškimi potezami zapravili potencialno zmago.

Norris je v prvem krogu dirke sicer izgubil tretje mesto proti Maxu Verstapppnu. Ko pa so se pojavile prve kaplje dežja je bil najhitrejši na stezi ter uspel prehiteti tako Verstappna kot do takrat vodilna Mercedesova dirkača in prevzel vodstvo. To je uspel zadržati tudi po prvih postankih, ko je začelo močneje deževati in so dirkači pnevamtike za suho stezo zamenjali za tiste za rahel dež.

Vodilno pozicijo je izgubil po drugi postankih, ko se je steza začela sušiti in so dirkači ponovno nataknili pnevmatike za suho stezo. Lewis Hamilton je pnevmatike zamenjal krog pred mlajšim rojakom kar se je na koncu izkazalo kot odločilna poteza. V zaključku ga je v boju za drugo mesto ugnal še Max Verstappen.


“Tako jaz kot moštvo danes nismo sprejeli pravih odločitev. Takšne stvari me jezijo, saj vem, da nismo najbolje opravili svoje naloge. Tako dobro nam je šlo do zadnjih postankov, nato pa smo vse zapravili. En krog prepozno.”

“Tudi, če bi na menjavo odšel krog pred tem to ne bi spremenilo končnega rezultata. Odločitev, da nataknemo najmehkejše pnevamtike je bila napačna. Ti dve napačni odločitvi sta nas danes stali zmage. Zelo sem razočaran.”

“Ko je bilo povsem suho sta bila Mercedesova dirkača precej hitrejša. Na delno suhi-delno mokri smo imeli prednost mi. Mislim, da letos še na nobenem dirkališču nismo imeli najhitrejšega dirkalnika. Vedno pa smo zraven,”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje