Razočarani Marquez: To je bil moj najboljši vikend, a odhajam brez točk

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2023 .

Alex Marquez po dveh ničlah minuli konec tedna Austin zapušča brez osvojene točke. Španec je sicer prepričan, da bi ta vikend lahko iztržil veliko več, saj se je počutil zelo konkurenčnega.

Sobotno sprintersko dirko je zaključil predčasno potem, ko je na zaviranju v dvanajsti zavoj bruhal ter padel. Na glavni dirki v nedeljo pa ga je izločil Jorge Martin. Ob padcu se mu je noga zagozdila med motocikla, a je na srečo padec odnesel brez hujših poškodb.

“Ob padcu se mi je noga nekako zagozdila med oba motocikla nato pa sem zadel še v ogrado. To ni bil najbolj prijeten padec. Na srečo ni bilo nič hujšega, a sem jezen, saj smo zapravili lepo priložnost za osvojitev veliko točk.”

“Nekoliko nenavadno je, da vikend, ko sem prikazal svojo najboljšo formo do sedaj zapuščam brez točk. Na Portugalskem in v Argentini nismo bili med najhitrejšimi pa smo vseeno pobrali precej točk. Tukaj pa je bilo ravno obratno. Žal je takšno dirkanje.”

Marquez je po dirki tudi sprejel opravičilo Jorgeja Martina.

“V drugem zavoju je storil napako in zapeljal precej na široko nato pa poskusil to na silo nadoknaditi v tretjem zavoju, ki je zelo zahteven. Zapeljal iz umazanega dela steza ter ob pritisku zavore preveč nagnil motocikel. Vzelo mu je sprednjo del in ob padcu je odnesel še mene.”

“Žal se takšne stvari dogajajo in se še tudi bodo. To se lahko že na naslednji dirki zgodi tudi meni. Sprejmem njegovo opravičilo. Zame je ta zaveda zaključena, šlo je za dirkaški incident.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj