Razlog zakaj je Kimi Raikkonen redkobeseden

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2019 .

Kimi Raikkonen je letos dopolnil 40 let, v prihodnji sezoni pa bo znova najstarejši dirkač na štartni vrsti Formule 1. Svetovni prvak sezone 2007 je znan po tem, da nerad govori, s čimer novinarje spravlja ob živce, gledalce pa večinoma nasmiha. Toda le redki vedo, zakaj je Finec tako zadržan, njegov glas pa nekoliko “škripajoč”.

Ko je bil star pet let so mu noge zdrsnile s stopalk, pri tem pa je s požiralnikom močno udaril ob krmilo in si poškodoval glasilke, ki se nikdar niso povsem opomogle. Mali Kimi po nesreči ni bil zgovoren, zato sta ga starša odpeljala k zdravniku na pregled. Po pregledu pa je zdravnik starša šokiral s pojasnilom.

Raikkonen je moral pri pregledu rešiti težko nalogo, katero odrasli rešujejo v povprečju 3 ure, Kimi pa jo je pri takrat šestih letih rešil v 20 minutah. Razlog za njegovo redkobesednost je tako Finčeva nadpovprečna inteligenca, katero je dirkač Formule 1 pokazal tudi ob začetku kariere. Raikkonen je sodelavce pri Sauberju in kasneje pri McLarnu presenetil s tem, kako hitro se je učil in kako hitro je dojemal stvari, na stezi pa mu je prednost dajala tudi sposobnost predvidevanja obnašanja dirkalnika ter potez drugih dirkačev, zaradi česar še danes velja za enega izmed najbolj “čistih” dirkačev, ki se pogosteje izognejo trčenju z drugimi dirkači.