Razkrit VZROK za MERCEDESOVO KATASTROFO v boksih na VN SAKHIRJA

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2020 .

V svoji prvi dirki za Mercedes, kot zamenjava za covidom-19 obolelega Lewisa Hamiltona, je George Russell dominiral na stezi in imel celotno situacijo pod kontrolo, dokler mu zmage ni “vzelo” njegovo (nadomestno) moštvo.

Russell je pred moštvenim kolegom Bottasom v prvem delu dirke nabral zdrave tri sekunde prednosti, po postanku v boksih pa je prednost še povečal in bi najverjetneje brez večjih težav zmagal, če se v 59. krogu pri postanku v boksih med fazo varnostnega avta ne bi vse skupaj zalomilo.

V Mercedesovih boksih so se pripravili na dvojni postanek, a so bili precej počasni že pri menjavi gum na Russellovem dirkalniku, ki so mu za nameček nataknili gume, namenjene Bottasu, Fincu pa so zato morali nazaj natakniti gume, s katerimi je pravzaprav pripeljal v bokse.

Toto Wolff je komedijo zmešnjav v Mercedesovih boksih razložil z okvaro radijske zveze, zaradi česar mehaniki v Russellovem delu garaže niso bili pravilno obveščeni o postanku svojega varovanca: “Ko se pripravljamo na postanek, mehanikom prek radijske zveze sporočimo, katere pnevmatike naj pripravijo. Na Georgejevi strani garaže tega sporočila niso dobili, zaradi česar so prinesli napačne pnevmatike.” je povedal šef ekipe Mercedes.

Russell je zato moral v bokse še enkrat, da so mu namestili pnevmatike, ki bi jih moral dobiti že ob prvem postanku, a so tri točke, ki si ju je na koncu privozil, še vedno pod vprašajem, saj je krog odpeljal na Bottasovem kompletu gum. “Valtteriju smo nazaj namestili njegove gume, s katerimi je pripeljal v bokse in Georgeja še enkrat poklicali v bokse,” je dodal Wolff.

Britanec je bil še vedno v položaju, da zmaga dirko, saj je s petega mesta napredoval na drugo, a je zaradi preluknjane pnevmatike moral še enkrat v bokse. Na koncu je, kot že rečeno, na cilj prispel kot deveti, a sto njegove točke še vedno pod vprašajem.

“Preluknjana pnevmatika je najverjetneje posledica vožnje izven idealne linije, ker je veliko prehiteval,” domneva Wolff in dodaja: “Glede zmage težko rečem kaj pametnega. Mislim, da je naš strateg dejal, da bi do konca lahko ujel Sergia in upal na pomoč DRS-a, a nisem prepričan, če bi res zmagal. Sergio je odpeljal izjemno dirko in zasluži si zmago, tudi zato, ker smo delali napake in ker nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče.”

George Russell je bil po koncu dirke dobesedno na tleh.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish