Razgatlioglu pritegnil zanimanje moštev razreda MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2020 .

Dirkač razreda Superbike Toprak Razgatlioglu naj bi po besedah njegovega menedžerja Kenana Sofuogluja pritegnil zanimanje moštev razreda MotoGP. Ponudbe sicer ni sprejel, a Sofuoglu ne izključuje možnosti, da bi lahko v prihodnosti njegovega varovanca videli nastopati v najelitnejšem motociklističnem razredu.

Razgatlioglu je lani v Franciji s Kawasakijem zabeležil svojo prvo zmago v razredu Superbike. Kljub temu pa je po koncu sezone jezno prestopil k Yamahi potem, ko ni nastopil na vzdržljivostni dirki 8 ur Suzuke. 23-letni dirkač je že na prvem dirkaškem vikendu za novo moštvo v Avstraliji zabeležil zmago, drugo mesto ter odstop. Sofuoglu, petkratni svetovni prvak razreda World Supersport je za medije razkril, da bi lahko njegov varovanec že letos prestopil v razred MotoGP, a naj bi bil njegova prva želja postati prvak razreda Superbike. Poleg tega naj bi se Topkrat želel zapisati v zgodovino kot legenda tega športa. Kljub temu pa bi se ti načrti lahko povsem spremenili, če bi dobil ponudbo s strani tovarniškega moštva razreda MotoGP.

“Lahko vam zatrdim, da je za Topraka že pokazalo zanimanje moštvo razreda MotoGP,” je za uradno spletno stran Superbike dejal Sofuoglu.

“Povedal sem mu, da gre za dobro ponudbo s strani dobrega moštva, vendar pa je bila najina glavna želja, da ostane v Superbiku tudi letos. Če bi denimo v prihodnji sezoni serijsko zmagoval in bi prišla ponudba s strani tovarniškega moštva bi lahko spremenila najine načrte.”