Razali: Za Rossija smo naredili izjemo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2021 .

Šef moštva Petronas SRT, Razlan Razali je dejal, da so za Valentina Rossija naredili izjemo, predvsem zaradi nenavadne sezone 2020, ki je posledica pandemije koronavirusa, saj bi se v navadni sezone verjetno odločili za mladega dirkača, katerega bi razvijali.

Valentino Rossi se je v začetku lanskega leta spogledoval s koncem kariere dirkača MotoGP, saj so se v tovarniški ekipi Yamahe odločili, da ob Mavericka Vinalesa vzamejo mladega in nadarjenega Fabia Quartararoja, ki je tako zamenjal devetkratnega svetovnega prvaka. Rossi pa je imel možnost, da nato zasede Quartararojevo mesto v ekipi Petronas SRT, katero je tudi sprejel in podaljšal svojo kariero. Toda njegov novi šef Razali je pojasnil, da se to ne bi zgodilo v normalni sezoni. “Za Valentina smo naredili izjemo zaradi lanske pandemije. Yamaha nam je za Valentinov položaj povedala proti koncu leta 2019 in v normalni sezoni bi premislili o sodelovanju z njim. Če Valentino ne bi bil na razpolago, bi se odločili za enega izmed mladih dirkačev iz razreda Moto2 ali Moto3, da bi jih razvili, kot smo Fabia,” je povedal Razali.

“Valentino je zanimiv dirkač, vendar bi se glede njega vseeno odločali glede na rezultate, če bi bili v normalni sezoni. Ker pa sezona ni bila navadna, smo morali v moštvu zagotoviti nekaj stabilnosti in močno dirkaško zasedbo za 2021. Glede na lansko sezono bi novinec iz razreda Moto2 predstavljal večjo neznanko, tveganje pa bi bilo preveliko. Za Valentina smo se nazadnje odločili, ker že pozna motocikel, ker lahko zagotovi stabilnost moštva in ker je še vedno hiter. Poleg tega pa bo za nas izziv, če se lahko z nami znova zavihti med najboljše in takšen izziv nas ne moti,” je še pojasnil Razali.