Raul Fernandez najhitrejši na drugem treningu v Katarju

Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2023 .

Raul Fernandez je postavil najhitrejši čas drugega prostega treninga v Katarju (1:52.843). Drugi je bil Fabio Di Giannantonio. Na tretjem mestu je zaključil Maverick Vinales. Dirkač Aprilije, ki je sicer vodil v uvodnem delu treninga je minuto pred koncem prevzel vodstvo (1:52.652) vendar je bil njegov čas zaradi neupoštevanja rumenih zastav izbrisan.

Četrti je bil Brad Binder pred Aleixem Espargarojem ter Luco Marinijem. Šesti čas je postavil Jorge Martin, ki je večino uvodnega dela preživel na zadnjem mestu. Španski dirkač je imel obilo težav s pomanjkanjem oprijema. Kljub temu pa si je v zaključku, ko so dirkači začeli postavljati najhitrejše čase uspel privoziti neposreden nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini. Tik za njim je zaključil njegov konkurent v boju za naslov svetovnega prvaka Francesco Bagnaia.

Deseterico pa sta zaključila Augusto Fernandez ter Marc Marquez ter si tako kot zadnja zagotovila neposredno uvrstitev v hitrejšo skupino. Enajsti čas je postavil Jack Miller, ki je kot prvi na drugem treningu občutil trdoto asfalta

Rezultati:

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj