RallyCross in Le Mans mikata Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 2. julija 2014 .

Finec Kimi Raikkonen je dejal, da bi si nekega dne želel nastopiti v svetovnem prvenstvu v relikrosu, seriji, ki je v zadnjem času doživela poskok gledanosti in tako privabila velika imena, kot je Peter Solberg, Mattias Ekstrom in Jacques Villeneuve.

“Relikros se mi zdi zanimiv. Zgleda zelo zabavno. Zelo podobno je reliju, le da na stezi tekmuješ proti drugim dirkačem, ne proti štoparici,” je dejal Raikkonen, ki je med leti 2010 in 2011 nastopal tudi v svetovnem reli prvenstvu WRC. “Zelo sem užival v reliju, ki je zelo naporen in je velik izziv,” je dodal Finec, ki je ob vrnitvi v formulo ena dejal, da je v reliju pogrešal prav neposreden dvoboj s tekmeci na stezi.

“Mislim, da je prav da v življenju poskusiš čimveč različnih stvari, saj se tako zabavaš, obenem pa se marsičesa naučiš.”

Prvak iz sezone 2007 pa bi želel še pred relikrosom nastopiti na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa. “Zelo rad dirkam in Le Mans je na vrhu seznama stvari, ki bi jih želel še poskusiti, saj gre za zelo znano dirko. Kaj bo prinesla prihodnost bomo še videli, toda vsekakor me ti dve panogi zelo mikata,” je še dodal dirkač Ferrarija.