Rally prvak Ogier za volanom dirkalnika F1

Avtor prispevka: , objavljeno 20. julija 2017 .

Aktualni svetovni rally prvak Sebastien Ogier je na Red Bull Ringu doživel uresničitev svojih sanj, saj je prvič sedel in vozil dirkalnik formule ena. Francoz, ki ga sponzorira avstrijski Red Bull, je v svetovnem reli prvenstvu WRC zbral že 40 zmag in štiri naslove svetovnega prvaka, hkrati pa vodi v letošnjem točkovanju prvenstva. Ogier je najprej nekaj krogov odpeljal s starejšim dirkalnikom Formule Renault 3.5, nato pa je sedel v Red Bullovega RB7, s katerim je Sebastian Vettel leta 2011 postal prvak.

“Seveda sem sanjal, da bi nekoč preizkusil takšen dirkalnik in sanje so se mi uresničile,” je dejal Ogier. “Bilo je neverjetno, seveda je bila to zame povsem nova izkušnja, tako zelo drugačna od vsega, kar sem vozil do zdaj. Čeprav je dirkalnik super hiter, se za volanom takoj počutiš domače. Poigraval sem se z nastavitvami sistema proti zdrsu koles in ga nazadnje povsem izključil. Zanimivo je bilo čutiti, kako nervozen je postal dirkalnik in kako nežen moraš biti s plinom, toda vsak krog je bil zelo zabaven.”

Ogier pa je dejal, da praktično ni možnosti, da bi se kdaj preizkusil v dirkanju s formulo ena. “Več možnosti imam v reliju, kot v formuli ena. Reli je najboljši, saj je fantastično voziti na različnih podlagah. Hvaležen sem Red Bullu za to priložnost, bilo je neverjetno, toda če na vse skupaj pogledam realno, nimam možnosti, da bi prestopil v drugo kategorijo in tam začel novo kariero. Šlo je zgolj za zabavo,” je še poudaril.

https://www.youtube.com/watch?v=zHTQtZN03RM

Foto: Red Bull