Rally po Irskem nov izziv za Roka Turka

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2015 .

Ozke in hitre ceste, hitrostne preizkušnje s številnimi prevoji in skoki, so glavna značilnost rallyja po Irskem. Prvi vikend v aprilu se letos na irski rally za evropsko prvenstvo (ERC) odpravlja tudi Rok Turk, kjer bosta s sovoznico Blanko Kacin na svojem Peugeotu 208 R2 imela štartno številko 45.

Še pred odhodom na Irsko pa je Rok opravil dvodnevno testiranje, kjer so skupaj z ekipo OPV, s katero skupaj pripravljajo dirkalnik,predvsem iskali prave nastavitve za hitre odseke, ki jih čakajo na severu Irske. “Glede na to, da so povprečne hitrosti na hitrostnih preizkušnjah okoli 100 kilometrov na uro, sem na testiranju predvsem preizkušal nastavitve za hitre odseke, kjer bo pomembno imeti miren dirkalnik in biti ves čas na idealni liniji. Veliko bo tudi prevojev, kjer se naslednjega ovinka ne vidi, tako da bova z Blanko morala kar se da natančno popisati progo na ogledu in potem odpeljati rally brez napak. Vsekakor se že veselim svojega prvega nastopa na rallyju po Irskem!” je po 120 opravljenih testnih kilometrih optimistično dejal Rok.

Rally s središčem v Belfastu se bo začel s kvalifikacijami in ceremonialnim štartom v četrtek, 2. aprila, po 215 kilometrih hitrostnih preizkušenj pa končal v soboto, 4. aprila zvečer.

Lista prijavljenih posadk na rally po Irski:

www.circuitofireland.net/uploads/4/6/5/9/465983/final_international_entry_list.pdf

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish