Rally Maribor v znamenju slabe udeležbe

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2014 .

SLABA UDELEŽBA NA 11. VOLKSWAGEN RALLYU MARIBOR

 

Po tem ko se po letu premora vrača reli na Mariborske ceste, ko se na Slovenskem prostoru končno premikajo zadeve v smer, da bi ta šport približali gledalcem, je za to dirko prijavljenih skromnih 33 posadk in še od tega 9 tujih.

Na dirko sta sicer prijavljena vodilni Aleks Humar (Renault Clio R3) ter njegov najbljižji zasledovalec Rok Turk (Peugeot 208 R2).  V Mariboru bo manjkala trenutno tretje uvrščena v generalni razvrstitvi Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX) prav tako pa ne bo nobenega člana družine Gassner, ki pa sta tiudi pogosta udeleženca dirk po naših cestah (predvsem starejši Herman Gassner).

Čeprav je očitno recesija nekoliko skrajšala samo štartno listo, pa bo zagotovo kljub temu zanimivo. Verjetno lahko pričakujemo borbo za zmago do zadnjih kilometrov, tako v generalni razvrstitvi, kot tudi v najštevilčneje zastopani in nenazadnje zaenkrat tudi najbolj izenačeni diviziji I.

Ceremonijalni štart izpred Glavnega trga se začne ob 18:15 uri. Od 18:30 dalje, pa se začne prva hitrostna preizkušnja na Koroškem mostu, ki je dolga 6,1 km.

Seznam prijavljenih si lahko ogledate tu: – link

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish