Ralf SCHUMACHER: Ti dirkači si NE ZASLUŽIJO sedeža v FORMULI 1

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Vedno znova smo priča razpravam o tem, kateri vozniki si zaslužijo sedež v Formuli 1 in kateri ne. Ralf Schumacher je glede slednjega izpostavil štiri imena.

Pri nekaterih voznikih ni dvoma o tem, ali si zaslužijo sedež v F1 ali ne. Prvi tak primer je Sergio Pérez, ki si glede svojih predstav vsekakor zasluži mesto med elito, četudi je Mehičan zaradi bogatega sponzorja po definiciji t.i. paydriver. Večina podobno meni tudi o Nicu Hülkenbergu, saj se je Nemec ponovno dokazal v vlogi dežurnega gasilca ekipe Racing Point.

Kaj pa denimo Lance Stroll? Ali Kanadčan sodi v Formulo 1? Pa zdaj Nikita Mazepin? Rus bo leta 2021 pri Haasu vozil ob Micku Schumacherju, s seboj pa bo prinesel tudi lep kupček očetovih cekinov. Ralf Schumacher in Timo Glock, oba nekdanja dirkača v F1, sta za Sky Sports odprla in prediskutirala to perečo temo.

Glock je poskušal biti diplomatski: “To je težko vprašanje. Sergio Pérez ne bi smel izgubiti sedeža, prav tako pa tudi Nico Hülkenberg ne. A Formula 1 je pač zasnovana tako, da obstajajo vozniki, ki s seboj prinesejo velik paket denarja, da lahko nastopajo. Nad temi dirkači vedno visi senca dvoma, ali so tukaj zaradi svojih rezultatov ali zaradi denarja, ki ga prinašajo moštvu,” je dejal nekdanji voznik Jordana, Toyote, Virgina in Marussie.

Kevin Magnussen in Romain Grosjean se po koncu sezone poslavljata od Formule 1.

Glede Lanceja Strolla je Glock povedal: “Nekdo, ki je osvojil pole position v nemogočih razmerah, kjer so se mučili tudi svetovni prvaki in ki se je že večkrat uvrstil na stopničke, si zasluži biti v F1, ne glede na to, ali s seboj prinaša milijone ali ne.”

Ralf Schumacher je bil bolj jasen in brezkompromisen: “Albon, Magnussen, Giovinazzi, Grosjean nimajo več kaj iskati v Formuli 1. Vesel sem, da je z Grosjeanom vse v redu, a vseeno ne. Nič več mi ni treba povedati.”

Alex Albon se trenutno bori za sedež pri Red Bullu, za katerega konkurirata tudi Pérez in Hülkenberg. Antonio Giovinazzi ima že zagotovljen sedež pri Alfi Romeo, znano pa je, da Grosjean in Magnussen zapuščata Formulo 1 in ju bosta pri Haasu zamenjala Mazepin in Schumacher.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish