Ralf SCHUMACHER: Kako dober je MERCEDES brez LEWISA HAMILTONA?

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

To je stališče Ralfa Schumacherja, nekdanjega dirkača Formule 1, ki je spregovoril po tem, ko se je Mercedes odločil, da namesto sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je bil pozitiven na test koronavirusa, v dirkalnik posadi svojega mladinca, ki tačas nastopa za Williams.

George že pozna dirkalnik, saj je bil testni dirkač Mercedesa,” tako Schumacher za Sky Nemčija. “Ima izkušnje in znanje na stezi ter pozna tudi letošnje gume, prav tako pa je dirkač, ki ga je treniral Toto Wolff. Russell je daleč eden izmed najbolj talentiranih mladih dirkačev. Ni imel dirkalnika, da bi to pokazal, lahko pa se to opazi iz njegovih rezultatov na kvalifikacijah.” In tako Schumacher pravi, da bo Mercedes ta konec tedna dobil neprecenljive informacije o prihodnosti, predvsem v času, ko je Hamilton doslej zavrnil podpis nove pogodbe po letu 2020. “Kako dober je Mercedes, če v njem ne sedi Hamilton?,” se sprašuje Schumacher. “Upam, da bomo videli, da je Lewis res vreden vsakega centa.

Ralf Schumacher bo z zanimanjem spremljal, kako dober bo Mercedes na VN Sakhirja brez Lewisa Hamiltona in če bo lahko George Russell enakovreden Valtteriju Bottasu.

Russellov nastop za Mercedes pa bo tudi pritisk na Valtterija Bottasa, kajti če bo mladi Britanec enakovreden ali ga celo premagal, bo to prepričljiv primer, da bo Mercedes leta 2022 zamenjal dirkača. Toda nekdanji inženir v Formuli 1 Ossi Oikarinen je za televizijo MTV dejal, da Bottasa to ne bi smelo skrbeti. “Valtteri je vso sezono dirkal z najboljšimi vozniki Formule 1 na svetu, zato mu to ne bo predstavljalo težave. Do sedaj je Russell brez težav premagoval svojega moštvenega kolega Nicholasa Latifija, a sedaj ima povsem novo merilo. To je dobra priložnost, da ugotovimo, ali je Russell vreden tega sedeža. Toda pred tem se mora zgoditi veliko stvari,” tako Finec.

Nemec še doda, da je to za Mercedes edinstvena priložnost da izve informacije v pogledu prihodnosti.

       

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish