Rainey: Pritisk je na Marquezu, ne Lorenzu

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2019 .

Trikratni svetovni prvak 500 kubičnega tekmovalnega razreda Wayne Rainey je prepričan, da bo v naslednji sezoni pri Hondi pod večjim pritiskom Marc Marquez, kot novinec v moštvu Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo se je po dveh sezonah pri Ducatiju pridružil moštvu Honde, kjer si bo tako garažo delil z aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom. Kot meni Rainey daje Lorenzu dejstvo, da prihaja v novo moštvo, kjer se mora navaditi na motocikel in ki je zgrajeno okoli Marqueza dober izgovor v primeru, da ne bo takoj od začetka konkurenčen svojemu rojaku.

“Marquez ima svoje dobre točke, vendar ima tudi slabe, ki jih mora še izboljšati. Lorenzo bo zagotovo zelo motiviran v želji, da ga premaga.”

“Je pa Lorenzo predvidljiv. Ima poseben, svoj slog vožnje motocikla. Če bo lahko ustvaril pritisk na Marca in ga s tem prisilil v napake bo to zanj zelo dobro.”

“Pritisk je tako večji na Marcu, saj Lorenzo šele prihaja v moštvo, Honda pa je Marcovo moštvo. V zadnjem obdobju so motocikel razvijali izključno zanj.”

“Če bo Lorenzo dirke zaključeval kot tretji ali četri lahko bo nekaj časa zagotovo lahko govoril, da se šele privaja na motocikel. Kljub temu pa sem prepričan, da bo hotel zmagati že na prvi dirki.”

Rainey je opozoril tudi na dejstvo, da je imel Marquez v lanski sezoni največ padcev v razredu MotoGP (23), kar mora v prihodnosti zmanjšati, saj lahko tako pride do hujših poškodb.

“Če bo tudi v naslednji sezoni padel več kot dvajsetkrat lahko premaga samega sebe. To lahko ogrozi njegovo prevlado in možnosti za naslov.”

“Ob padcu pri več kot 200 km/h lahko pri prevračanju pride do hujših poškodb. Upam, da bo v prihodnosti bolj konstanten, ne sme si privoščiti več toliko padcev.”

 

Koledar Marc Marquez 2019 zdaj z 10% popusta!

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj