Raikkonenu zgorele gume

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2015 .

Ferrarijev dirkač Kimi Raikkonen je kvalifikacije za VN Španije končal na sedmem mestu, višjo uvrstitev pa mu je po težkih pripravah na treningih onemogočila še nenavadna nesreča v garažah. Finec je v zadnjem delu lahko odpeljal le en krogu na srednje trdih gumah, saj mu je drugi komplet novih gum zgorel skupaj z grelcem za gume.

“Na voljo smo imeli še en komplet srednje trdih gum, ki bi jih uporabili v zadnjem delu, toda iz nekega razloga so v grelcih zagorele,” je po kvalifikacijah povedal Raikkonen, ki jutri ne bo dirkal z novostmi, ki jih je Ferrari pripravil za dirko v Španiji. Finec je imel obilo težav z nastavitvami dirkalnika, tako da bo dirkal brez novosti pa se je želel le prepričati, da prav te ne povzročajo težav.

“Nisem točno vedel, kaj smo uporabili v petek na treningih, toda ni nam šlo najbolje zato sem se želel prepričati, da za težave niso krivi novi deli. Nov paket očitno deluje tako, kot je treba, jaz pa sem v zadnjem poizkusu imel premalo oprijema in odpeljal sem slab krog. Bil je slabši, kot krog, ki sem ga odpeljal v drugem delu, na žalost pa na voljo nismo imeli še enega kompleta gum,” je pojasnil Raikkonen.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo