Raikkonenu nagajajo zavore

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2014 .

Kimi Raikkonen je prvo dirko letošnje sezone končal na sedmem mestu, njegov moštveni kolega pa na četrtem. Finec pravi, da je potrebno ohraniti mirne živce, saj se težav, zaradi katerih iz dirkalnika ne more izvleči vsega, ne da rešiti čez noč.

“Mislim, da je na začetku takšne sezone, kot je letošnja, z novimi gumami in novimi dirkalniki, najpomembneje pripeljati do cilja,” je dejal prvak iz leta 2007. “To smo tudi storili in končno sem lahko v tem dirkalniku odpeljal celotno dolžino dirke. To še zdaleč ni bil prvi težek dirkaški konec tedna, ki sem ga doživel. Odkrili smo nekaj splošnih težav, katere moramo rešiti v Maranellu, potem pa so tu še druge zadeve, povezane z nastavitvijo “brake-by-wire” zavornega sistema.

Sistem je težko usposobiti, toda le ta ima velik vpliv na obnašanje dirkalnika, ki se kaže predvsem na vstopu v zavoje. Toda F14 T je bil z vsakim prostim treningom boljši, to, da se v soboto nismo uvrstili v zadnji del kvalifikacij pa ni bilo povezano s konkurenčnostjo dirkalnika.”

Raikkonen je svoje moštvo pozval, naj ohranijo mirne živce in izrazil prepričanje, da bo na dirki v Maleziji, ki bo naslednji konec tedna, že lahko pokazal boljšo predstavo. “Ostati moramo mirni. Ekipa je enotna in vemo, kaj moramo storiti, ter kako iz dirkalnika izvleči še več. Vemo tudi, da se dirkalnika ne da razviti čez noč, zato moramo biti potrpežljivi in se močno osredotočiti na svoje delo, ne glede na to, kaj počnejo druga moštva.

Prepričan sem, da bodo rezultati že od naslednje dirke naprej boljši, če bomo delali v pravo smer,” je za konec napovedal Finec.